Helse opptar oss alle i større eller mindre grad. Mens enkelte er veldig bevisst på egen helse og hvordan man best holder seg sunn og frisk for å forebygge sykdommer og skader, så mangler det ikke på folk som har et veldig avslappet forhold til den slags. I alle fall så lenge de kan leve det livet de er vant til uten nevneverdige problemer eller utfordringer. Så fort problemene oppstår får imidlertid pipa en helt annen lyd. Fokus flytter seg plutselig, men da er det ikke lenger forebygging av skader og sykdommer det dreier seg om. Da er det tvert om behandlingen av dem som opptar folk.

Ambisjonen er informasjon og diskusjon

Et stadig tilbakevennende tema nå det gjelder helse og livsstil er kolesterol. Et ord alle kjenner til, men som beklageligvis ganske få vet noe særlig. Ambisjonen med dette nettstedet er å belyse en del forhold av relevans for helsen til folk flest. Emnet er imidlertid meget bredt og det som her luftes vil bare kunne være bruddstykker av alt det som tas opp av forskere, leger og pasienter i den offentlige debatten.

Leserens innspill og synspunkter er som alltid velkomne for som innen de aller fleste områder er det veldig få sannheter som ikke kan kritisere, diskuteres eller settes spørsmålstegn ved.

Av de tingene man er enige om er at kolesterol – som for de fleste av oss er et negativt ladet ord – er et fettstoff som kroppen er helt avhengig av og dermed i utgangspunktet et stoff som ikke bare er bra for oss, men livsviktig.