Egg inneholder mye kolesterol

978xÅ lytte til kostholdseksperter kan lett fortone seg som et slags sjansespill. For det som et år fremstilles som et godt råd alle er enige om kan noen år etterpå være noe nesten alle forkaster. Ta egg for eksempel. Det er ikke så lenge siden at ekspertene var mer eller mindre samstemte i rådet om at egg er noen man ikke nødvendigvis bør unngå, men i alle fall spise i meget begrensede menger. Et egg i uken, maks. Forklaringen lå i at egg inneholder store mengder kolesterol. I dag har pipen en helt annen lyd og det bare understreker det faktum er det er få evige sannheter når det gjelder kost og kosthold. Litt flåsete kan man sitere en av kostholdsekspertene sine mange kritikere: Spis gulrøtter mens det ennå er sunt! Nåvel. Her er det imidlertid egg som er dagens tema.

Egg er fulle av kolesterol. Det vil si at det er ikke hele egget det er snakk om, men først og fremst eggeplommen. Ett egg inneholder i størrelsesorden 200 mg kolesterol. Det er såpass mye at det har fått ekspertenes varselklokker til å ringe. I dag vet man imidlertid at de aller fleste, eller i alle fall to av tre voksne mennesker, i prinsippet kan spise så mange egg de vil uten at det påvirker kolesterolverdiene deres. Innenfor rimeligheten grenser, naturligvis. Verre er det med den siste tredjedelen.

Men hvordan vet man om man tilhører den ene eller den andre gruppen?

Tja, dette er i alle fall ikke et område der man bør ta unødvendige risker. Kosthold er ikke kasino så spenning i livet bør man søke andre steder. Hva med å sjekke ut http://www.roulette4fun.com/no, det er man i tilfellet ikke alene om. Nei, da er det bedre å undersøke om man tilhører en av risikogruppene når det gjelder hjerte- og karsykdommer. Er man overvektig eller storrøyker bør man ikke spise mye egg. Ei heller om man har diabetes et vet at man kan være arvelig belastet.